U bent hier

Congressen

maandag 10 september 2018

Jaarlijks congres van de ‘British Society for Population Studies (BSPS), met medewerking van de NVD: Call for papers

woensdag 14 maart 2018

Jaarlijks congres van de ‘Deutsche Gesellschaft für Demographie (DGD)’, met medewerking van de NVD

dinsdag 12 mei 2015

Uitnodiging    

De Nederlandse steden zijn de laatste jaren verrassend snel gegroeid. Als een magneet trekt de stad jongeren aan en die blijven steeds vaker in de stad wonen, ook als ze een gezin stichten. De stad groeide daardoor in inwonertal sneller dan de omvang doet vermoeden. Als een spons absorbeert de stad de nieuwe bewoners. Hoe lang blijft dit nog doorgaan en wat betekent dit voor de toekomst?  

vrijdag 05 november 2010

In present-day society, population issues are increasingly important and underlie major societal developments at the global level. Population growth in the South, and population decline in the North provide challenges for societies regarding housing, schooling, provision of health care services and sustainability. For example, in European regions, current discussions focus on how to deal with the ageing and declining population and its consequences for health services and social welfare.

donderdag 09 oktober 2008

Op donderdag 9 oktober 2008 organiseerde de Nederlandse Vereniging voor Demografie (NVD) haar jaarlijks congres voor haar leden en belangstellenden in de demografie. Dit jaar had het congres een feestelijk tintje omdat de NVD 80 jaar bestaat. Het thema van dit congres stond volledig in het teken van bevolkingskrimp. Momenteel hebben in Nederland al enkele gebieden in het zuiden en noorden te maken met bevolkingsdaling. In de toekomst zullen veel meer gebieden hiermee te maken krijgen. Ook in het buitenland speelt krimp al tijden in diverse regio's.

Pagina's