U bent hier

Conferentie “De stad: magneet, roltrap en spons” (NVD en PBL)

Datum: 
dinsdag 12 mei 2015
Locatie: 
CitySense, Utrecht

Beschrijving

Uitnodiging    

De Nederlandse steden zijn de laatste jaren verrassend snel gegroeid. Als een magneet trekt de stad jongeren aan en die blijven steeds vaker in de stad wonen, ook als ze een gezin stichten. De stad groeide daardoor in inwonertal sneller dan de omvang doet vermoeden. Als een spons absorbeert de stad de nieuwe bewoners. Hoe lang blijft dit nog doorgaan en wat betekent dit voor de toekomst?  

Dinsdagmiddag 12 mei organiseert het PBL (Planbureau voor de Leefomgeving) samen met de NVD (Nederlandse Vereniging voor Demografie) een conferentie over de demografische ontwikkelingen van de grote Nederlandse steden.U bent van harte welkom! Op de bijeenkomst gaan we graag met u in gesprek over de toekomst van de Nederlandse steden. 

Hoe lopen de verhuisstromen van en naar de steden? Blijven de steden groeien en wie wonen er dan straks vooral in de steden? En wat betekent dat voor de omliggende gemeenten? Wat zijn de uitdagingen voor het beleid?

Maarten Hajer en Dorien Manting van het PBL brengen de stedelijke ontwikkelingen vanaf 1960 tot nu in beeld en presenteren cijfers en bevindingen uit nieuw onderzoek, dat die dag uitkomt. Daarnaast zijn er bijdragen van onder andere Pieter Hooimeijer (Rli, UU), Jan Latten (CBS, UvA),  Ferdi Licher (Ministerie van BZK) en Julian Jansen (gemeente Amsterdam).  Veel ruimte is er voor dialoog en interactie.

Waar en wanneer?

Dinsdag 12 mei 2015, van 14.00 – 16.30 uur, na afloop borrel. Locatie: CitySense, St. Jacobsstraat 12, 3511 BS Utrecht. Toegang gratis.       

Aanmelden

Wilt u hierbij zijn? Dan graag aanmelden via de PBL-website.