U bent hier

Ouderen en langer zelfstandig wonen

Datum: 
woensdag 26 oktober 2016
Locatie: 
CBS, Den Haag

Beschrijving

De Nederlandse Vereniging voor Demografie zal in het komende jaar 3 seminars organiseren met als thema ouderen. Het eerste thema dat aan bod komt is het langer zelfstandig wonen van ouderen.

Nederland is aan het vergrijzen. Mede om de toenemende zorgkosten het hoofd te bieden zet het beleid in op extramuralisering en het scheiden van wonen en zorg. Daarnaast geven senioren zelf aan dat zij graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen. In de toekomst zullen meer ouderen dus langer zelfstandig blijven wonen. In hoeverre zijn deze ontwikkelingen wenselijk en mogelijk? Is de samenleving al voorbereid op ouderen met een hulpbehoefte die thuis wonen? Zijn we in staat om op een goede, verantwoorde wijze het oudere deel van onze bevolking zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen? Welke rol spelen woningmarkt, de (thuis)zorgmarkt en de consumentenmarkt? En wat gebeurt er al in de praktijk?

De Nederlandse Vereniging voor Demografie organiseert op woensdag 26 oktober 2016 bij het CBS in Den Haag het seminar ‘Ouderen en langer zelfstandig wonen’, waar op basis van kennis, visie en praktijkvoorbeelden een zo’n goed mogelijk beeld wordt geschetst van de huidige status rondom het langer zelfstandig wonen van ouderen. Meer informatie over de inhoud, het programma en hoe u zich aan kunt melden vindt u in de flyer onder downloads hieronder.