U bent hier

Filmpjeswedstrijd 2020

FILMPJESWEDSTRIJD DEMOGRAFIE 2020

Aanleiding

De Nederlandse Vereniging voor Demografie (NVD) bevordert de verspreiding van kennis over bevolkingsvraagstukken onder brede lagen van de bevolking. Sinds het bestaan van de vereniging doet zij dit al onder wetenschappers en beleidsmedewerkers. Na het succes van eerdere edities, willen we ook dit jaar deze kennis verspreiden onder leerlingen van middelbare scholen door een filmpjeswedstrijd te organiseren.

 

Doelgroep

Nederlands

NVD Seminar - Personeelstekorten in de publieke sector

woensdag 05 juni 2019

Naar aanleiding van de seminar schreef Peter Lagendijk een artikel over schoolprestaties. Het artikel is onderaan deze pagina te downloaden.

 

Presentaties staan online.

Personeelstekorten in de publieke sector

Nederland heeft te maken met een populatie die vergrijst. De vergrijzing heeft onder andere tot gevolg dat het zorggebruik toeneemt en er de komende jaren meer leraren uitstromen dan instromen. Ook de politie heeft te maken met personeelstekorten: steeds meer zaken moeten ze laten liggen. Op dit moment zijn er in meerdere publieke sectoren al personeelstekorten en de verwachting is dat deze tekorten alleen maar toe gaan nemen. Termen als werkdruk, te lage lonen en gebrek aan personeel (zowel kwantitatief als kwalitatief) zijn vrijwel overal toepasbaar. Ondanks de toenemende vraag naar personeel lijkt het voor steeds minder mensen interessant om in de publieke sector te gaan werken.

Filmpjeswedstrijd Demografie 2019

De jury is verheugd te kunnen vermelden dat is besloten de leerlingen van de OSG Sevenwolden te Heerenveen gezamenlijk de eerste prijs toe te kennen. Een compilatie van de winnende filmpjes is op 20 november 2019 tijdens de Demografiedag getoond. Hieronder is de compilatie van de winnende filmpjes te zien.

In 2019 heeft de Nederlandse Vereniging voor Demografie (NVD) met succes voor de tweede keer een filmpjes wedstrijd georganiseerd, met als doel het verspreiden van demografische kennis onder leerlingen van middelbare scholen.

Nederlands

Ilya Kashnitsky wint de NVD Poster Award 2018

De NVD Poster Award 2018 is uitgereikt aan Ilya Kashnitsky (Centre on Population Dynamics, CPop) voor zijn poster “Regional Population Structures at a Glance”. In zijn poster presenteerde Ilya een kleurencodering waarbij de positie van een element op drie dimensies wordt weergegeven met een enkele kleur. Ter illustratie heeft hij de techniek toegepast op de vergrijzing van de bevolking. De code voor deze visualisatie techniek is beschikbaar op https://github.com/ikashnitsky/compare-pop- eu-us.

Pagina's

Abonneren op nvdemografie.nl RSS