NVD Seed Grant 2022 toegekend aan Lara Bister (RUG)

De NVD Seed Grant 2022 is toegekend aan Lara Bister (RUG) als bijdrage in de kosten van een research visit van drie maanden aan de Universiteit van Helsinki (Finland).

Lara is momenteel vierdejaars promovenda bij het Population Research Centre, Rijksuniversiteit Groningen. In haar proefschrift onderzoekt zij de invloed van economische crises op de gezondheid in de Europese familiecontext. De grant zal Lara ondersteunen tijdens haar onderzoeksverblijf aan het Centre for Population, Health and Society (CPHS), University of Helsinki, Finland, van november 2022 tot februari 2023. Daar zal zij, samen met Prof. Dr. Pekka Martikainen, Finse registergegevens gebruiken om te onderzoeken hoe economische omstandigheden op bevolkings- en familieniveau de psychische gezondheid van familieleden beïnvloeden. Lara zal de resultaten van haar studie presenteren op de Nederlandse Demografiedag 2023.

De Nederlandse Vereniging  voor Demografie (NVD) wil middels een master studenten en promovendi die werkzaam zijn op het snijvlak van demografie en samenleving een mogelijkheid geven om iets extra’s toe doen in hun onderzoek. Er kan een bedrag van maximaal 1.500 euro worden aangevraagd voor afgebakende onderzoeksactiviteiten. De deadline voor indienen van een aanvraag voor het komende jaar is 1 oktober 2023.

English
Nederlands English