Claire Sze Eng Tan wint de NIDI-NVD Master Thesis Award!

Op woensdag 24 november is tijdens de afsluiting van de digitale Demografieweek de NIDI-NVD Master Thesis Award 2021 uitgereikt aan Claire Sze Eng Tan, voor haar Masterscriptie getiteld “Returning to a home without a future: The effect of migrant trajectories and experiences on the reintegration of Albanian rejected asylum-seekers”. Deze prijs wordt uitgereikt voor de beste Masterscriptie op het terrein van het interdisciplinaire onderzoek naar bevolkingsvraagstukken.

Claire Sze Eng Tan heeft haar scriptie geschreven aan de Universiteit van Maastricht als studente van de Double Degree master’s in Public Policy and Human Development. Haar begeleider was dr. Katie Kuschminder.

Claire geeft in haar scriptie een grondige analyse van een uitermate relevant maar weinig bestudeerd onderwerp: de terugkeer van afgewezen asielzoekers en hun herintegratie. De jury prees het uitgebreide literatuuronderzoek en sterke analytische kader om de semigestructureerde interviews mee te analyseren, die waren afgenomen door Talitha Dubow (onderzoeker bij UNU-MERIT). Claire’s werk geeft innovatieve inzichten in de factoren die spelen voor, tijdens en na terugkeer in land van herkomst. Ze wist de complexe verbindingen te identificeren tussen verschillende dimensies van het migratietraject: economisch, psychosociaal en veiligheid. Tegelijkertijd bood ze inzicht in de menselijke kant van de terugkeerervaring.

Nederlands
English Nederlands