Lara Bister wint de NIDI-NVD Master Thesis Award 2020!

Op vrijdag 20 november is tijdens de afsluitende ceremonie van de Demografieweek de NIDI-NVD Master Thesis Award 2020 uitgereikt door Leo van Wissen, voorzitter van de NVD.

De prijs is (digitaal) overhandigd aan Lara Bister voor haar Masterscriptie getiteld “Maternity leave durations and the relevance of selection: A demographic approach to maternal health outcomes after maternity leave for first-time mothers in Germany”. Deze prijs wordt uitgereikt voor de beste Masterscriptie op het terrein van het interdisciplinaire onderzoek naar bevolkingsvraagstukken.

Lara Bister heeft haar scriptie geschreven bij het Population Research Centre van de Rijksuniversiteit Groningen (Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen) als studente van de Master Population Studies. Haar begeleider was Roberta Rutigliano.

In haar scriptie heeft Lara met kwantitatieve onderzoeksmethoden de relatie bestudeerd tussen de duur van betaald zwangerschapsverlof en de gezondheidsuitkomsten van eerste-keer moeders in Duitsland. De jury prees de heldere probleemstelling en onderzoeksvraag, het sterke theoretisch kader en de zeer nauwkeurige methodologische uitvoering. De literatuur en eigen onderzoeksbevindingen waren kritisch besproken. Daarnaast had de jury veel waardering voor de reflecties betreffende beleidsimplicaties en -aanbevelingen.

Nederlands
English Nederlands